Zsada

Képgrafikusként a világ művészeteivel foglalkozom, de egészen más irányból mint ahogyan azt megszokhattuk. Ezen kívül műveimet teszem közzé az oldalon, melyekhez kritikát szívesen fogadok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

fotó és linó 2

Készen lett a fotó linó. Most viszont az eszközökről is szeretnék néhány képet megosztani Veletek, nem csak a kész munkáról. Egyébként a nyomtatás végezetével mikor is a tanárom rábólintott, hogy igen, jó lesz, utána mondta, hogy miért is ne lehetne sorozat belőle. Úgyhogy most ezen dolgozom, de hamarosan majd azokat is megosztom, viszont egyenlőre csak maradjunk az eredeti felállásban: A kertre készült első munka és képek néhány eszközről.

 

A kimetszett linó

 

A  festékfelvívő henger

 

A spakli, mellyel a festéket szedjük ki és keverjük össsze krétaporral, festék.

 

Végezetül a kész munka/munkák -Győri Erzsébet (Zsada)

 

 

 

 

fotó és linó

Multkorában, mikor is kikaptuk a feladatot, hogy készítsünk alkotásokat (4db-ot) kert címmel, akkor kicsit megrökönyödtem, hogy mit is, hiszen annyira egyértelmű mit lehetne, de én azt nem akartam, valami egészen mást... végül persze a tanár felvilágosítást adott, hogy maga a kert lehet akár a tenger is, mert lehet a része annak vagy bármi más. Ez már kicsit megnyugvást adott ici-pici lelkemnek... Majd kiötlöttem valamit, hogy romos épületet fogok alapon ábrázolni, a többit pedig majdcsak kiötlöm. Fölmentünk a másik tanárral az irodába, hogy kinyomtassunk egy fotót, amelyet az iskolától nem messze egy "építményszerűségről" készítettem (igen romos állapotában). Végül míg a tanárnő kutatta a képet, meleste a többit is amelyet készítettem és kiválasztott még egyet, melyre ráhunyorítva azt  mondta: "nem akarod ezt megcsinálni linóba?"... Mivel eléggé pepecs ember vagyok, úgy gondoltam miért is ne(kép lenn). Bár nem gondoltam vvolna, hogy annyit elidőzök felete mint amennyit, de még midnig nem adtam föl és készülődöm vele. 
Bejegyzés lényege: Elő a fényképezőgéppel és fotózzatok, lehet épp a legjobb alkotásodat fogod lefotózni, vagy a kép maga segítségül szolgál hozzá.

 

Linórészlet - Indigóval felvitt terület adja mjd a fekete felületet és természetesen a "fehér" (barna) részeket ki kell metszeni. Mivel eléggé nagy felületről van szó (A4-es maga a lennyomat mérete) így jobbnak láttuk a mintát magát linóval felvinni a felületre és úgy hozzálátni a munkálatokhoz.

 

A fotóm

Ismét egy terv

A nyár folyamán kaptam egy feladatoot, hogy hagyomány címmel készítsek egy képet.... Ezt egy kis művészeti csoport feladata volt ... Nos, a kép kész és úgy döntöttem (ill. ötletem elmondása után a tanáraim igenlésével) rézkarcban meg fogom valósítani az itt látható képet.... Hogy miért is ez lett a végeredmény?... azt fejtsétek meg Magatok.

Tanulmányrajzok (2. tanév szeptember)

 

 


2011 szeptember tanulmányrajz, grafit - Zsada (Győri Erzsébet)

 

2011 szeptember, tanulmányrajz, grafit - Zsada (Győri Erzsébet)

 

2011 szeptember, tanulmányrajz (rövidülés), grafit - Zsada (Győri Erzsébet)

2011 október, rövidülés, tanulmányrajz, grafit - Győri Erzsébet (Zsada)

 

2011 október, félakt tanulmányrajz, grafit - Győri Erzsébet (Zsada)

 

 

2011 október, rövidülés tanulmányrajz, grafit - Győri Erzsébet (Zsada)