Zsada

Képgrafikusként a világ művészeteivel foglalkozom, de egészen más irányból mint ahogyan azt megszokhattuk. Ezen kívül műveimet teszem közzé az oldalon, melyekhez kritikát szívesen fogadok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Akvarell

Akvarell képek 2012 Győri Erzsébet (Zsada)

Az utcaseprő

Elsőnrk beáztattam a lapot, hogy a feszítés jó legyen, mivel ilyenkor kinyúlik a papít a víztől és jobb azt kifeszíteni, mint fordítva, mert így ér is valamit a feszítés.

 

A feszítést enyves ragasztóval végezzük. A művészellátókban egész nagy tekercset lehet kapni, de (szerény véleményem szerint) igen drága, viszont a papírírószerben 100.- ért jó minőségben is lehet kapni, bár nem olyan nagy kiszerelés, de ha valaki csak akvarellt készít, akkor bőven elég számára.

A feszítés maga (Utólag megjegyzem: ne feszítsetek sörkartonra...inkább fára. Nekem sajnos akkor csak ez állt lehetőségemre)

Végül vázoljuk fel a festeni szánt képet ... Aztán lássunk munkához :)

 

Az utcaseprő (akvarell), 2012. - Győri Erzsébet (Zsada)

Akvarell

Dánia, Mons Klint... egy kedves barátom fényképe után :)

 

 

2012. Kedves Dánia - akvarell, Győri Erzsébet (Zsada)

Akvarell

Ha már az előző bejegyzésben szóba került az akvarell, akkor beszéljünk kicsit róla. Igen jó technikának vélem én magam, hiszen gyors és nagyon szép képeket lehet vele létrehozni. Bár sokan pazarlásnak vélhetik, de jómagam úgy is szoktam alaklmazni mint egy sima temperát. Hogy miért? Mert színeiben teljesen más, mint a tempera. Sokkal üdébb és vidámabb színek jelennek meg a lapon száradás után. Erre példa egy olyan képem, mely az iskolámba a család témára lett tervként megalkotva. Sajnos nem lett átvíve képgrafikai technikába, de a terv maga számomra nagyonis tetszetős és egyedi grafikaként megállja a helyét.

 

Előkészülés

A tanáraim és sokan másk is azt mondják, hogy a jó munkához tervezés kell... Próbálkozom betartani a szabályt, bár nem mindig megy....., mindig valami kész munka lakúl ki a lapon és a tervezet csak a fejemben létezik. Nem modnom, hogy ez rossmunkamenet, de azt sem, hogy jó. Mindenesetre meg van mindenkinek a munkamenete, amit sajátjának érezhet. Nekem ez a tervezés:

Akvarellel készült "terv" a Remény c. lágyalap nyomathoz (2011), Győri Erzsébet (Zsada)

Remény (lágyalap technika) 2011 Győri Erzsébet (Zsada)

Szintén egy akvarell terv és a kész nomyat Kötelék címmel (2011) - Győri Erzsébet (Zsada)

 

 

További tervek:

 

 

Akvarell technika Való-remény címmel (2011) - Győri Erzsébet (Zsada)

Akvarell technika A Múzsa címmel (2011) - Győri Erzsébet (Zsada)