Zsada

Képgrafikusként a világ művészeteivel foglalkozom, de egészen más irányból mint ahogyan azt megszokhattuk. Ezen kívül műveimet teszem közzé az oldalon, melyekhez kritikát szívesen fogadok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Montázs

"Eredetileg a képzőművészetben a XX. század elejétől alkalmazott technika, amelynek során már meglévő képeket és rajzokat illesztenek, szerkesztenek össze valamilyen új egységbe. Később a filmművészetnek vált elengedhetetlen elemévé a vágástechnika, amellyel korábban készített felvételekből lehet új filmrészleteket előállítani." (wikipédia)

 

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem sokszor volt olyan, hogy lapozgattam az újságot és valami kép akár ismeretlen emberről vag ismertről, akár tájról vagy állatról stb. megtetszett és kivágtam. Ezek előbb utóbb összegyűlnek szépen jócskán és van hogy fölhazsnálja az ember. Nos, ehhez a képhez nem épp ezekhet a kivágott kis figuráimhoz nyúltam, hanem céltudatosan kerestem olyan elemeket, amelyeket látni szerettem volna a papíron és nem csak kimondottan montázs kép, hanem kevert technika, hiszen a képeket kívül tust is hazsnáltam megalkotásához. Igazából ezt a képet csak én érthetem igazán, mert hozzám tartozik és Édesapám emlékéhez, de példaképp nagyon is jó felhozni ehhez a témához.

Egyébként remek technika és szórakoztató is egyben. Sok jó ötlethez tervként is nagyon jó és bármely technikába átvihető.

Akvarell

Ha már az előző bejegyzésben szóba került az akvarell, akkor beszéljünk kicsit róla. Igen jó technikának vélem én magam, hiszen gyors és nagyon szép képeket lehet vele létrehozni. Bár sokan pazarlásnak vélhetik, de jómagam úgy is szoktam alaklmazni mint egy sima temperát. Hogy miért? Mert színeiben teljesen más, mint a tempera. Sokkal üdébb és vidámabb színek jelennek meg a lapon száradás után. Erre példa egy olyan képem, mely az iskolámba a család témára lett tervként megalkotva. Sajnos nem lett átvíve képgrafikai technikába, de a terv maga számomra nagyonis tetszetős és egyedi grafikaként megállja a helyét.