Az idei évben vizsgázom az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskolában (OXI-ban) és minden szaknak a vizsgára vannak ugyebár feladatai, melyeket minél előbb el kell, hogy készítsen. E feladatok közé tartozik:
- Önábrázolás (mely korábbi bejegyzésben megtekinthető, ámbár még nem teljes a sorozat)

-Határon túli népművészet bemutatása (E bejegyzés tartalma)

- Egy magyar költő művének illusztrálása (Weöres Sándor A teljesség felé kötet illusztrálását jelöltem meg. Még vázlatolás alatt áll)

 

Nos , akkor a Népművészeti feladat: Bár a kiválasztása nerm jelentett túl nagy gondot, mivel csak az inteneten lévő képekből informálódhattam, hogy egyes népművészetnek milyen jellegzetességei vannak, viszont a kiválasztás után mikor haza látogattam a könyvtárba igen sok időt eltöltöttem és észre vettem, hogy talán túl nagy fába vágtam a fejszét, de végül ez a gondolat elillant mikor megszületett a kép a fejemben. A kiválasztott határon túli magyar népművészet: Kalotaszeg

A kép megalkotásának pár fázisa:

 

Ezt a képet egyébként szerigráfiára (szitára) készítettem.... A nomtatásnál nem fekete színnnel szeretném lenyomtatni, de ha mégis, akkor egy barna flekket fogok rányomtatni, hogy enyhítse a fekete komorságát.... Képszerkesztővel elkészítettem a "fejemben kialakult képet" a nyomatról. Ez lett belőle: Reményeim szerint elfogadást nyer a terv és a tanároknak is tetszik majd.