Zsada

Képgrafikusként a világ művészeteivel foglalkozom, de egészen más irányból mint ahogyan azt megszokhattuk. Ezen kívül műveimet teszem közzé az oldalon, melyekhez kritikát szívesen fogadok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

színes tanulmányrajz

tanulmányrajz színesen

Megpróbálkoztam egyik órán színessel tanulmányrajzot készíteni. Vannak nehézségei, hiszen másabb kép alapján (nem csak színessel) rajzolni embert, mint élő modell után, de csak megpróbálkoztam vele. A végeredmény ez lett, bár most jelen pillanatomban sok dolgon változtatnék, de talán még így is elfogadható, de döntsétek el Ti, hogy mi jó mi nem :).... Az biztos, hogy érdemes kipróbálni.

2011 november, tanulmányrajz, színes ceruza - Győri Erzsébet (Zsada)

Feketén vagy fehéren?

Érdekes, hogy mennyi ember szeret fehér lapra rajzolni. Talán könnyebb mint feketére, de ha bárki is kipróbálja a feketére való rajzolást, szerintem hamar félre teszi jóidőre a fehér lapot. Hogy miért is?

1.: Adódik egy háttérszín, ami másabb mint edsdig volt
2.: Másabban kell árnyékolni (fordítva)
3.: és ami a leglényegesebb: A színesceruza színei sokkkal jobban "kidobódnak" a lapon, mint a fehéren. Szinte felélednek :).

Persze nem mindegy milyen ceruzát használunk, de félreértés ne essék, nem kell a legdrágább és legnevesebb színesceruzamárkát használnunk.Jómagam rendelkezem olyan ceruzakészlettel, amely 50 db-os és csak egy euróba került, ami nagyonn is KIVÁLLÓAN fog a lapra. Szóval vétel előtt jobb ha kipróbáljuk a színeket, én leginkább a kéket és a fehéret szokta, de a fehéret mindenképp, hiszen ezt a fehér lapon is lehet használni. Igen igen, lehet, méghozzá két szín eleveréséhez, vagy homályosításhoz. Próbálkozzunk mindennel, amivel csak lehe :)!

Színesceruza rajz 2010 cím nélkül - Győri Erzsébet (Zsada)

 

 

Színesceruzza rajz 2010 Boldogság címmel - Győri Erzsébet (Zsada)