Zsada

Képgrafikusként a világ művészeteivel foglalkozom, de egészen más irányból mint ahogyan azt megszokhattuk. Ezen kívül műveimet teszem közzé az oldalon, melyekhez kritikát szívesen fogadok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Parafrázis

Parafrázis (szerigráfia) 2011. Győri Erzsébet (Zsada)

Egy még megvalósulatlan terv

Az idei évben vizsgázom az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskolában (OXI-ban) és minden szaknak a vizsgára vannak ugyebár feladatai, melyeket minél előbb el kell, hogy készítsen. E feladatok közé tartozik:
- Önábrázolás (mely korábbi bejegyzésben megtekinthető, ámbár még nem teljes a sorozat)

-Határon túli népművészet bemutatása (E bejegyzés tartalma)

- Egy magyar költő művének illusztrálása (Weöres Sándor A teljesség felé kötet illusztrálását jelöltem meg. Még vázlatolás alatt áll)

 

Nos , akkor a Népművészeti feladat: Bár a kiválasztása nerm jelentett túl nagy gondot, mivel csak az inteneten lévő képekből informálódhattam, hogy egyes népművészetnek milyen jellegzetességei vannak, viszont a kiválasztás után mikor haza látogattam a könyvtárba igen sok időt eltöltöttem és észre vettem, hogy talán túl nagy fába vágtam a fejszét, de végül ez a gondolat elillant mikor megszületett a kép a fejemben. A kiválasztott határon túli magyar népművészet: Kalotaszeg

A kép megalkotásának pár fázisa:

 

Ezt a képet egyébként szerigráfiára (szitára) készítettem.... A nomtatásnál nem fekete színnnel szeretném lenyomtatni, de ha mégis, akkor egy barna flekket fogok rányomtatni, hogy enyhítse a fekete komorságát.... Képszerkesztővel elkészítettem a "fejemben kialakult képet" a nyomatról. Ez lett belőle: Reményeim szerint elfogadást nyer a terv és a tanároknak is tetszik majd.

tusrajz

A tinta maga sokmindenre jó nem csak írásra. Pl viselkedhet úgy, mint az akvarell, és nagyon jó vonalrajzokat készíthetünk vele. Nagyon pontos és precíz. Tipográfiai munkákat is jól kivitelezhetünk vele különböző méretekben.

 

Még megvalósulatlan rézkarcterv tussal 2011 - Győri Erzsébet (Zsada)

Tusrajz 2010 "Az ember szerszáma, a szerszám embere" címmel - Győri Erzsébet

 

 

Még megvalósulatlan terv egy szerigráfiai nyomathoz (részlet) 2011 - Győri Erzsébet (Zsada)